Romani in Japonia

日本で暮らすルーマニア人
 
AcasaAcasa  KetaiKetai  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiți | 
 

 Pasaportul biometric romanesc

In jos 
AutorMesaj
Admin
Adminnistrator
Adminnistrator
avatar

feminin
Numarul mesajelor : 1973
Localizare : Kanagawa
Ken :
Data de inscriere : 23/01/2008

MesajSubiect: Pasaportul biometric romanesc   Joi Mar 04, 2010 2:56 pm

Românii au pașaport electronic

În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Europei din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de securitate și elementele biometrice integrate în pașapoarte și în documente de călătorie emise de statele membre, România, ca stat membru, a introdus pașapoartele electronice.
Elementul de noutate constă în introducerea mediului electronic de stocare(cipul). Cipul include datele personale existente în fila informatizată: nume, prenume, data nașterii, codul numeric personal, termenul de valabilitate al documentului, organul emitent, cetățenia. De asemenea, acesta conține imaginea facială și impresiunile digitale a 2 degete pereche de la ambele mâini, cu excepția minorilor cu varsta sub 6 ani și persoanelor pentru care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibilă.
Față de pașapoartele vechi, care rămân valabile pană la expirare și care conțin 32 elemente de siguranță, pașapoartele electronice conțin 50 elemente de siguranță. Ca elemente de noutate putem enumera: introducerea elementelor biometrice în cip iar cipul este introdus într-o pagină de policarbonat care asigură protecția și securitatea acestuia, garantând totodată autenticitatea, integritatea și confidențialitatea datelor, stema României în tehnologie intaglio, pagina din policarbonat - conținând datele de identificare ale titularului și cipul - poziționată între coperta întâi (interioară) și pagina 1, pagina 1 cu fotografia în umbră a titularului realizată prin imprimare inkjet, fotografia titularului gravată laser și fotografia în umbră realizată prin perforație cu laser, numărul pașaportului perforat prin paginile 1-32, inclusiv în coperta a doua, iar în pagina din policarbonat gravat laser, datele informatizate citibile optic (MRZ), banda heliogravată în coperta 1, hârtia utilizată cuprinde filigrane în 3 tonuri, firul de broșare este protejat prin modalitatea de coasere, este introdus în copertă însemnul “Uniunea Europeană”, însemnul distinctiv pentru pașaport electronic.
Valabilitatea pașaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.
Termenul de eliberare este de până la 30 de zile lucrătoare.
Contravaloarea pașaportului electronic a fost stabilită de către Compania Națională Imprimeria Națională - S.A. la prețul de 234 lei inclusiv T.V.A (se achită la unitățile CEC Bank), iar taxa consulară este de 32 lei (se achită la unitățile CEC Bank sau trezorerie).
Pentru situații de urgență românii pot solicita pașaportul temporar, care se eliberează în cel mult 3 zile lucrătoare. Prețul de cost al pașaportului temporar este de 112,0 lei (80,0 lei contravaloarea pașaportului se achită la unitățile CEC Bank, 32 lei taxa consulară se achită la unitățile CEC Bank sau la trezorerie, după caz, și 100 lei tariful suplimentar de urgență se achită la trezorerie), și are un termen de valabilitate de 1 an.
Sus In jos
http://romani-in-japonia.forumz.ro
 
Pasaportul biometric romanesc
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cel Mai Tare Sv Romanesc Samp.ShadowFirenze.It:7777

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Romani in Japonia :: Romania & Japonia :: Informatii despre Romania ルーマニア の じょうほう-
Mergi direct la: